Drømmer du om en lækker carport?

26 november 2020
Anne-Mette Hansen

Er du træt af at parkere bilen ude på gaden? Har du en stor indkørsel med god plads til en carport? Og er budgettet endelig til at få den opført?

Det du skal undersøge, er naturligvis om du må bygge den i forhold til lokalplanen, hvor stor den skal være, om du skal opføre den selv eller have en tømrer til at hjælpe dig. 

Vi giver gode råd til opførsel af carport! Læs med her.

Opførsel af carport – hvad skal du undersøge

En carport er en slags bygning på din grund. Det gælder, selvom den ikke har sider eller dør og vindue. Men så længe den er under 50 kvm og ikke er for høj, så behøver du ikke søge om byggetilladelse. 

Carporten må ikke være for tæt på skel. Bygninger skal nemlig opføres 2,5 m fra skel over til naboen. Sådan at din bygning ikke er til gene for naboen. 

Hvordan skal den se ud? Det kan være en god idé at få en arkitekt eller bygningskonstruktør med på råd. Sådan en fagperson kan tegne en carport, som du kan få din håndværker til at bygge ud fra. På den måde er du sikker på, at konstruktionerne er i orden.

Du kan også købe en færdig carport f.eks. i et byggemarked. Det er til dig, der er lidt af en gør-det-selv mand/kvinde. Du får alle materialer og dele og udførlig vejledning til, hvordan den skal sættes op. Der findes også firmaer, der leverer og opsætter helt færdige carporte. 

Typer af carporte 

Hvilken slags carport skal du have? Der findes en hele del forskellige typer. Det er blandt andet:

* Enkelt carporte

* Dobbelt carporte

* Carport i galvaniseret stål

* Carport i træ 

Hvilken type du skal vælge, afhænger af dine behov og hvad der passer bedst til dit hus og den plads du har i indkørslen. 

Flere Nyheder