Find de bedste danske film på DVD

28 april 2021
Astrid Pedersen

Er der noget så hyggeligt som gamle danske film. Danmark har en rigtig tradition for at producere kvalitets film. Det at vi som filmnation nyder verdensomspændende anerkendelse for vor hjemlige film produktion er altså ingen nyhed.

Siden begyndelsen af det forrige århundrede, hvor det endnu var stumfilm der dominerede markedet, var vi allerede i den absolutte spydspids med skuespillere så som Asta Nielsen og film så som Kameliadamen og Løvejagten.

Det var det hæderkronede danske filmselskab Nordisk Film som stod bag fremstilling og distribution af disse film og efterfølgende biograf succeser som siden hen har sat Danmark på verdenskortet som en del af den internationale film elite. Op igennem det tyvende århundrede nåede den danske film succes ganske uanede højder, og den ene klassiker efter den anden så dagens lys.

De fleste af os kender til de søde og sjove Morten Korch filmatiseringer med de folkekære skuespillere Poul Reichardt, Peter Malberg og Ib Mossin, samt de skønne Olsen Banden film og selvfølgelig alle de herlige film med Dirch Passer. Og så må vi endelig ikke glemme Lise Nørgaard og Erik Ballings episke dramaserie Matador, med Bent Fabricius-Bjerres fængende kendingsmelodi.

Find alle de gamle danske film på DVD

Det er desværre ikke alle de dejlige film perler som kan findes på de moderne streaming tjenester. Hvis du ønsker at se eller gense disse er du således henvist til de faste medier så som video eller DVD.

Til alt held er det stadig muligt at købe DVD bokse med alle de fine og finurlige film fra forrige århundrede. Hos MovieZoo finder du et stort og alsidigt udvalg af gamle danske film på DVD.

Se for eksempel den populære serie af boks sæt ”10 Danske Filmklassikere” som indeholder danske film fra 30’erne og frem. Her finder du både ”Flaadens Blaa Matroser”, ”Hold Fingerne Fra Mor” og ”Landsbylægen”. Se dem alle på MovieZoo.dk

Flere Nyheder