Museumsoplevelser inden for menneske, natur og videnskab

06 april 2020
Simone B
Museumsoplevelser inden for menneske, natur og videnskab

Museumsoplevelser for alle aldre 

For mange mennesker er en tur på museum en kærkommen weekendaktivitet, og der findes som bekendt et væld af forskellige slags museer rundt omkring i landet. Er man en børnefamilie der skal afsted, så er det måske ikke det støvede kunstmuseum, der trækker, men et af dem, hvor der sker lidt mere og hvor både børn og voksne kan aktiveres. Et godt bud på familie- og børnevenlige museer er Science Museerne i Aarhus. 

Botanisk have, stjernekiggeri, videnskab og…

Science Museerne er en del af Aarhus Universitet og udgøres af Botanisk Have, Steno Museet, Ole Rømer-Observatoriet samt Herbariet. Sidstnævnte er ikke åbent for besøgende, men består af en online database, hvor I kan kigge på fascinerende planteark. Både Botanisk Have, Steno Museet og Ole Rømer-Observatoriet byder alle på gode rammer for en hyggelig familietur eller skoleudflugt, og tilbyder både læring og underholdning. I Botanisk Have er der gratis adgang, og her er der oplagte rammer til en tur i det fri og grønne. Her kan opleves fascinerende, lærerige og overraskende fortællinger om naturen, og når I skal have en kaffepause, byder cafeen i Væksthusene jer velkommen. På Steno Museet er videnskaben i fokus. Her kan I blandt meget andet lære planeterne og galakserne bedre at kende, se en spændende udstilling om kroppen og kropsidealer samt blive meget klogere på en af menneskehedens største trusler – nemlig epidemier. Er det derimod himlens stjerner og det store ukendte, der er blandt jeres store interesser, så skal I naturligvis besøge Ole Rømer-Observatoriet, hvor I gennem de store kikkerter kan få et fascinerende blik ud blandt universets stjerner og planeter. 

Så er I en skoleklasse, der skal på en lærerig og sjov udflugt, eller en familie der vil bruge en hyggelig familiedag på en tur på museum i Århus, så se meget mere til Science Museerne og deres udstillinger og tilbud her. 

Flere Nyheder